att vara Lia Hedmans vän.









du säger; i vilket fall som helst kommer vi aldrig sluta känna
och jag känner i hela kroppen att det är sant
för vi kanske gungar och går vägar vi gått sen barnsben men vi växer
överväldigande, underbara, större
vi förändras och inga minnen i världen kan hålla oss tillbaka
säg mig att vi får fortsätta
gå nya vägar fortfarandes brevid
hjälpas åt när allt slår knut och svider runt lungorna
gemensamt tvivla när det sviktar
ta hand om varandra, du och jag

Skyll dig själv ingenting händer här
Men det gör ingenting om dina händer är här
Skyll dig själv, för folk vill gärna lära känna dig
Men nej, för jag har inte sett nån som dig än...





I DIED AND WENT TO HEAVEN, A WONDERFUL PLACE WITH TALL, 6 FOOT 3, DARKHAIRED MALE MODELS.




Ibland så tror jag på att Gud finns, liksom, vem skulle annars ha kunnat skapa denna perfektion? 






THIS IS THE HAND YOUR GIVEN, PLAY IT WELL.




All cred i världen till Lisa som fyller år idag för bilden i header, kände det var dags för en refresh på många håll och om någon sitter och smygfotar på finaste Crepp i kvällssolen så får man bannemig passa på. Livet leker ganska så bra trots NP i vart eviga ämne och den konstanta känslan av att inte riktigt ha kontroll. Men sommarjobbet är fixat efter ett mindre sammanbrott och tröst av finaste, Maxi here I come. Jag sover för lite om nätterna och vill egentligen bara sitta på Muren med utsikt över Visby, staden jag älskar att hata och hatar att älska samtidigt som jag borde plugga körkort i den ganska sent komna vårsolen och samla fräknar.
Verkligheten hej, nu tar vi och lever fullt ut va?





JAG GICK MINA TRE KILOMETER HEM OCH BRAST I GRÅT PÅ SLITNA HÄLSENOR OCH UNDRADE VAD FAN JAG SKA GÖRA MED MITT LIV. SEN ÅT JAG EN BALLERINA.







Jag bara insåg att jag stöter bort allt som jag bryr mig om och är rädd för bara för att få veta om det kommer finnas kvar i stuländan ändå, men när det inte gör det så känner jag mig övergiven, trots att det var mitt val från början. Åh, fuck it.






ACTIONS SPEAK LOUDER THAN WORDS. AND IN OUR CASE THE LACK OF ACTIONS IS KEY, I BELIEVE.



Vet inte om jag borde skämmas lite. För att jag småler och tittar under obefintlig lugg. Skrattar trötthetsskratt med extrem innerlighet, som faktiskt är äkta. Det är bara trötthetstonen som tar över lite extra och får mig att låta som en hes hyena i målbrottet. Jag vill gå barbent och ha bruna ben, men det funkar ju inte om man spenderar dagarna i ett regnigt Stockholm. I ett regnigt vadsomhelst för att vara precis. Går omkring och luktar choklad och är jävligt nöjd över det.
Borde jag kanske ha lite dåligt samvete? Kanske vakta min tunga och inte låta alldeles för mycket passera mina läppar? Kontrollera stämbanden? Sluta upp att lyssna med vänster öra och sluta känna efter för möjligheten till lögnare finns ju inom mig. Tanken slår till då och då, potentiella scenarion. Borde jag skämmas för att jag tvivlar och ifrågasätter? Har jag kanske inte rätt att göra det? Vissa band borde klippas, men det går väl inte alltid, för ibland är de så tunna att saxen bara viker dem, eller så är bara tråden alldeles unikt seg och motståndskraftig, sin tunnhet till trots. Även om det antagligen vore bäst för alla parter. Tråden rycker och drar och jag ger efter, mot bättre vetande.

Så borde jag skämmas? För att jag låter trådar styra mig som en marionettdocka? Nej. Det dåliga samvetet finns där när valpblicken dyker upp, men samtidigt så har en spänd tråd alltid två förankringar. It takes two to tango. 

Det enda jag borde skämmas för är att jag lyssnar/ser på Glee för att bli lite lycklig i själen såhär efter en övermäktigt lång tisdag och sjunger med högt.






LITTLE MARBLES





Ta min ungdom, jag vill inte ha den.
Du får den så ta den och gör vad du vill och begrav den.
Ta min ungdom, jag vill inte ha den,
Gör vad du vill bara jag slipper ha den och känna.







SATURDAY NIGHT PAINS.



Det är nästan fantastiskt hur mycket man kan uttrycka med ett skratt som kastas rakt i ansiktet.
På samma sätt som meningsbyten kan göra en orolig, även om de är av det slag att de aldrig uttrycks.
Måndag kommer alldeles för fort och verkligeheten jagar ifatt.
Varför är vi lediga om det bara innebär att vi måste känna den här ångesten för att återvända?








I JUST KILLED A FLY.



Jag hatar att jag tänker på oss när filmhistoriens kändaste kärlekshistoria visas, men det är ju därifrån du har fått orden.
Jag hatar anklagandet och det fina som jag identifierar oss med, som om filmhistoriens saga kanske en dag bli synonym med vår?
Samtidigt, så är det inte de fingrarna som jag känner flätas samman med mina och inte de snusningarna i nacken. Inte den famnen, som var där för inte alls länge sedan.
Vad är det, jag vet inte hur mycket mer jag tål av min egen förvirring och extrema irritation. Jag står inte ut, kan det ta slut, eller ge mig ett svar på vart fan vi alla är på väg. Snart är allt krossat och ingen finns kvar att plocka upp efter oss, för alla är borta.


Och jag grät inte en endaste tår, känslokalla vrak, jag höll bara andas i en minut och vägrade sluta hoppas.






SHORT WEEKS MAKE ME WONDER WHERE WE ALL ARE HEADING.




Jag ville bränna upp fotografiet men var rädd för att allt annat runt om kring skulle ta eld och att mina fingrar skulle svartna. Memorylane behöver finnas för att vi ska minnas vad vi en gång trodde var sant och riktigt innan allt blåstes bort med en vind och lämnade och tomhänta. Ämnade att bygga upp något nytt, förmögna att förebygga det oförklarliga och kanske leva lyckliga i resten av våra liv. 






HAPPY FEET. SMILE AT ME AND DANCE IN A HAZE OF GLORY.


















Mitt rum är näst intill vackert och ljust en måndag halv sju och jag bokar upp det ena efter det andra och leker superwoman eftersom jag på ett höger eller vänster får det att gå ihop. Även om jag kanske önskar att jag hann träffa fler av dem som jag vill ge min tid och som jag vill ska förgylla min vardag så får jag finna mig i att dygnet endast har 24 timmar och det inte är något jag kan påverka med ren och skär viljestyrka. 
Istället så prioriterar jag det som jag vet får mig att le och må bra. Som att sitta och spika i plåtburkar och jaga kyrkmacker i mörka rum samtidigt som livets mittpunkter diskuteras sittandes på sängkanter. Och det är ju för himla underbart att vi faktiskt alltid kommer fram till något, som åtmintone är tillräckligt bra för att kunna släppa det för stunden. En mening som inte är allt för överlagd kan stilla sinnet för en natt och ge oss en någorlunda fridfull sömn.

Jag vill hinna skriva och vara Lia, men det hinns väl inte riktigt med just nu. För i dagarna är livet ifatt mig och födelsedagar varvas med riskettor och körkortsteori plus lektion och arbetsintervju med mera.

Det är ju inte alltid alldeles för lätt att leva sådära lagom som svenskar uttrycker det. Det är inte så lätt när man för jämnan ska vara så satans intensiv i sitt leverne och när kylan biter tag i själen i väntan på bussen.




Om

Min profilbild

Lia

RSS 2.0