WRITTEN ON THE TWENTYSEVENTH OF FEBRUARY TWOTHOUSANDANDTWELVE.




Jag är rädd för mig själv ibland, för jag har så lite kontroll över vad jag säger och hur jag mår. Kan det inte bara komma någon som jag vill låta orka springa med mig på vilsna stigar utan att hålla mig kvar.



Ibland är man ju lagom pepp på livet.




I KNOW THERE IS A LACK OF PICTURES HERE, BUT I'M NOT A PHOTOGRAPHER.









Ändlösa koppar kaffe och häng i fina butiker och fina lappar under vindrutetorkare. Som tagna ur "En dag", med lite mindre spänning antagligen, men det gör det ju oerhört svårt att låta bli att följa spåret med tankarna. Ut och resa, plugga, bli tagen på äventyr, hitta en plats i tillvaron för att inte vara nöjd och sen bara tillslut ge efter. Vem vet vad framtiden har i händerna. Kanske är det en liten butik, ett författarskap och en cykel. Vem vet.





 


CHEERS, LETS DRINK TO THE TEENAGE YEARS.



Försöka jobba sig igenom ett års skrivande på två timmar är bra gjort. Till soundtracket av låtar med "17" år i titlarna. Efter att allt möjligt gått fel, allt från ett felläst datum som resulterade i en ofrivillig extra natt i Stockholm och att sista dagen spenderades på resande fot till att datumet för en viss viktig händelse avslöjades mot min vilja.
Ångesten börjar ladda upp, av allt de jag ville göra, vad har jag gjort?
Har jag hittat mig själv? Växt upp? Mått bra? Levt?
Lite av allt det kanske, men inget fullt ut.

För att sammanfatta mitt liv som sjutton;
Förväntnignarna infriades så smått, han med allt viktigt som börs antar jag.
Var småkär en vår och dansade på sena försommarnätter.
Jobbade en sommar med min bästa vän och lyssnade på Maggio.
Tänkte en höst på fina människor som delade med sig av sina hem.
Blev kär i E,L och M.
Hade ångest en vinter och grälade i skrivna ord.
Levde en tidig januarimånad.
Fikade konstant och skrattade åt ett speciellt nyår.
Sårade en vän i Augusti, var själv omedvetet sårad i ungefär ett halvår, men när jag väl såg såret så var det redan läkt.
Hängde, hängde.
Agerade terapeut i omgångar och skapade kontakt för att sedan bli lämnad för att sedan dras ihop.
Lärde mig Skype och kände hur en ny människa blev övermäktigt viktig.
Hängde ännu en vår, men kände hur människorna runt om växte upp och ville förankra mig vid barndomen.
Träffade samma personer varje dag under en femdagarshelg och mådde övermäktigt bra över att det äntligen var på väg att bli sommar.

Tvingade med Filippa på ett sista dopp för mig i havet som 17 åring, som en re-birth inför det nya vuxen livet och inser att hon är så jävla bäst, för hon har varit med mig genom allt konstant.

Imorgon tar jag ansvar och är starkare än någonsin. Inga flera barnsliga tårar och osäkerheter. Men det är imorgon. Ännu har jag tid för ångest.




THIS FEELING THAT I AM CARRYING AROUND, IS THAT RELIEF?




Dricker blodrött nypon T och kör teoriprov inför ett stundande event. Fasar för ett annat uppkommande och vad som kommer att hända med mig, med oss. Men jag kan inte vara annat än lycklig. Efter insikten om att ingen kan ha allt så försöker jag ändå slappna av i närvaron. 
Ta ner mig på jorden, det blir nog något vettigt av mig iallafall.

Onsdag - Plugg och körlektion
Torsdag - NP i matte D och ä-n-t-l-i-g-e-n frihet. Typ.
Fredag - Ingenting. Verkligen ingenting. Förutom mösspåtagning och fulla vänner.
Lördag - Stockholm och talskrivande. Pitör ska fanimig få se på excellent speaker.
Söndag - Vill hänga, kan inte för morsdag lurar ju där. Med strålande solsken.
Måndag - 6575 dagar gammal.






FIVE DAYS, TOTAL. NEVER DOUBTING, JUST EXISTING AND RELALISING, THIS IS THE LIFE. WHY DO YOU HAVE TO LEAVE.



Vi har varit lediga i fyra dagar. Jag har träffat dig fem av dem. Druckit kaffe, skrattat, spelat tv-spel, druckit mer kaffe, åkt runt på Gotland och lyssnat på musik. Sjungit högt till fantastiska ord och skrattat på Högklint i en vind som höll på att svepa ner mig i djupet. Rökt cigaretter, eller, inte jag kan vi väl säga, för som du sa så har jag en annan inställning till dem när jag är nykter. Förklarat små syner på livet. Ätit rabarberpaj med laktosfri glass och sovit. Åkt hem för att komma tillbaka och retas, spela tv-spel, somna, äta efterrätt och skratta lite till. 

Fem dagar i rad och här sitter jag en måndag 22 timmar bort och undrar om det faktiskt kan vara så enkelt.
På den skeptiska frågan varför så svarar jag sarkastiskt, men jag har faktiskt inget bra svar. Ibland så känns personer bara så sjukligt jävla rätt att det nästan gör ont i en. 

Livet är bra och om en vecka fyller jag 18 och bokar glassätande och uppkörning och någonstans därimellan tänkte jag fira mig själv med efterlängtad sushi. Kommer att bli grymt. Livet. Så jävla fint.





ANOTHER ELEVEN HOURS IN THE SAME BED, BENEETH THE SAME COVER. NOT THINKING ABOUT THE SMOKE, BECAUSE THE WHOLE SITUATION FEELS SO NATURAL.







Jag vill skriva långa noveller om varför jag vill att du ska stanna kvar hos mig som du är nu, men jag vet inte varför. Känslostormar och tvivlan i sammanflätade fingrar. Jag förstår inte varför. Varför nu. Det är 30 dagar kvar och jag har äntligen ställt mig på klippkanten för att se mitt landskap av osäkerhet sträcka ut sig under mig och ser nästan motivet. 
Men istället så sitter jag mitt emot dig över kaffekoppar och små bord och diskuterar allt vad livet har att erbjuda. Sitter lutade mot husväggar med cancerpinnar och ger varandra menande, hemlighetsfulla blickar, för vi har ju en hemlighet, något som bara du och jag vet nästan, när ämnet tas upp med umgänget.
Jag vill nog bara inte att du lämnar mig, för du ger mig så mycket, kanske mer än vi båda förstår.
Så inga långa noveller blir skrivna, för du måste vara fri.
Men jag kommer att sakna dig.




WONDERING.

Jag går eviga promenader och kväver gråt som jag inte förstår anledningen till. Jag mår ju bra. 





THE MOST IMMATURE THING I HAVE EVER WRITTEN I BELIEVE.




Min Mamma är en mobbare till kärring och min pappa tofflar som det frommaste lamm. Ta mig bort och låt mig ha ett liv utan snorkiga kommentarer från människor som inte ser till mitt eget bästa. Inte fan kan jag hjälpa att ni levt tillsammans i 30 år och att ni inte vet vad det innebär att vara ungdom, på kanten till vuxen. Ursäkta mig, men det ska väl ändå inte behöva drabba mig att ni aldrig har levt?






THE ONLY THING I DO IS LAUGH AT IT. PATHETIC IDIOTS.

Det är fascinerande hur jävla IQ-befriade vissa såkallade "vuxna" människor är. Med tanke på att de inte har någon som helst förmåga till empati för sina barn och förmåga att sätta sig in i deras situationer. Jag trodde aldrig jag skulle tänka på något som jag lärt mig av Hallgren, men Lilliputt har tamigfan rätt. De som är sämst lämpade för att uppfostra barn är barnens föräldrar. 


Motsägelserna haglar, men jag vill vara ett barn och ryma hemifrån samtidigt som jag vill vara vuxen och förmögen att skita i deras beslut. Detta ständiga tjat om pengar och att jag inte får ha mina egna ifred. Ibland undrar jag vilket jävla universum de tror att de lever i.

Tack och adjö, skjut mig, jag tänker begrava deras belåtenhet om tre veckor.





THIS THING ABOUT NOT SEEING YOURSELF IN THE RIGHT LIGHT.



Ibland får jag infall att ganska så hämningslöst häva ur mig allt jag behöver säga till någon som inte varit med längs vägen, jämsides med situationens gång. Anonymt i ett kommentarsfält eller bara säga allting högt på en skolgård som var min vardag och barndom. Men jag gör det inte. Istället är jag livsguru och låtsas vara ett stabilt stöd när vinden blåser när jag i själva verket bara har starka händer som låter mig hålla fast i marken när världen vänds upp och ner. 
Jag behöver nya perspektiv och anledningar till att se saker ljust. Släppa tidigare bestämda tankar och få nya infall.

Men jag började läsa min underbara bok idag. Tjugofem sidor lästa och jag är redan kär. Varje sida markerar jag med ett hjärta för att minnas det vackra som jag måste komma ihåg. 





WANTING TO STAY UP ALL NIGHT AND NEVER RETURN TO THE HOUSE I SHOULD LOVE.



Ibland så gör det lite extra ont i själen att inse att bussen väntar. Ibland så är det en befrielse antar jag, att alltid ha en legitim anledning till att inte göra något. Men oftast då gör det ju jäkligt ont i när något sliter sönder en liten bit av mitt inre när jag stänger dörren till ett annat hem bakom mig för att bege mig mot busstationen. Tur att människorna som jag umgås med klistrar ihop min själ varje gång vi ses så att jag inte fragmenteras. 

Jag tänker köpa en longboard när jag fyller arton och svischa fram på strandpromenader och trottoarer och känna hur världen går alldeles för snabbt förbi under mina fötter, men veta att om jag kanske, bara kanske, åker tillräckligt fort så kommer tiden att stanna och sträcka sig över en oändlighet.

Idag har jag pluggat fysik i timmar, för första gången i mitt liv och aldrig tidigare har jag känt en sådan ambitionsnivå. Jag menar, provet är ju först på fredag. 






SINCERELY, WHAT EVER.



Men vet att det har varit Valborg när inkorgen känns helt obekant och oförklarliga blåmärken går att finna över hela kroppen. Valborgsfest blev klassreunion och satan vad folk förändras, men det är då fan att jag saknar dem i mitt liv ibland. 

Så nu, May - please be kind, för du kan bli så jävla viktig.





Om

Min profilbild

Lia

RSS 2.0